Laat uw sensor vakkundig reinigen door Foto Kino Linders

Vlekjes in je foto’s? Vuiltjes op je sensor! Geen probleem: af en toe is het gewoon nodig om de sensor van je camera te reinigen. Als je vaak van lens verwisselt, komt er al gauw stof op de sensor. Maar ook veel zoomen kan dit veroorzaken. En dat zorgt voor vervelende donkere vlekjes op je foto en video. Iets wat je absoluut niet wilt hebben.

Wil je de sensor van jouw camera reinigen? Kom dan langs! Onze getrainde cleaners maken het graag voor je schoon. Voor slechts €49,95 is de sensor van jouw camera weer brandschoon. Zorg er wel voor dat er een volle accu in je camera zit. En als je een lege geheugenkaart meeneemt, maken wij voor en na de reiniging een testopname op je kaart.

De normale servicetijd voor het reinigen van uw camera is 24 uur, maar een spoedreiniging is in overleg mogelijk. En als je GOLDMEMBER bent, zijn je eerste drie reinigingsbeurten gewoon GRATIS.

Deze foto van de lucht laat duidelijk het stof op de beeldsensor zien

Op deze foto is het resultaat te zien wanneer de sensor is gereinigd

Hoe controleer je of de sensor vervuild is?

Stel je camera in op A (Diafragma-voorkeuze), kies een F-waarde van 16 of hoger en zet je ISO waarde op 100 of 200. Maak dan een onscherpe bewogen foto van een egaal oppervlak (dat gaat vaak het beste met Manual Focus). Controleer deze foto in een bewerkingsprogramma op stofjes en vervuilingen; deze zie je het beste op 200%.

Voorkomen is beter dan genezen; reinig regelmatig het exterieur van je camera en je objectieven. En vergeet ook niet af en toe je fototas uit te zuigen (je  zult verbaasd zijn over wat daar allemaal in kan zitten).