Fotografietips, inspiratie en mooie aanbiedingen tijdens de Foto Kino Linders VIP NIGHT

Tijdens onze VIP NIGHT kan je o.a. genieten van een lezing door natuurfotografe Karin de Jonge, de X-Trans sensorkwaliteit van Fujifilm ervaren en een ‘nifty fifty’ voor jouw camera uitproberen. Vind je het leuk om te proeven aan analoge fotografie of een te gekke selfie te maken met onze sefie-eventbox? Ook dat is mogelijk tijdens onze VIP NIGHT. Onder het genot van een hapje en een drankje delen we onze kennis en kan je  al je vragen die je over fotografie hebt aan ons stellen. Voor elke deelnemer hebben we een leuke goodiebag klaarliggen.

Meld je nu aan voor onze VIP NIGHT. Deelname voor slechts € 10.00, het aantal plaatsen is beperkt!

LEZING door Karin de Jonge VOL

TOUCH & TRY Fujifilm door Jacques Yasemin

DE CHARME VAN ANALOOG door Herm Schreurs

WIJNPROEVERIJ door Bert Dielen

SELFIE EVENTBOX door Renier Linders

NIFTY FIFTY lensdemo door Eric Sweijen

GOODIEBAG voor elke deelnemer

BEPERKT AANTAL PLAATSEN

AANMELDEN ONDERAAN DEZE PAGINA

LEZING door KARIN DE JONGE 

“Van aantreffen naar treffen”

De eerste wintermaanden zijn best een uitdaging voor natuurfotografen. Er zijn geen herfstkleuren meer, vaak ook geen sneeuw, je vindt weinig insecten en de vogels zijn rustig. Je zou denken dat er niks te beleven is…of toch wel? In de natuur tref je gelukkig altijd wel iets aan wat een gevoel bij je oproept zodat je een foto wilt maken. Beter gezegd: zodat je je beleving wilt vastleggen in een treffend beeld. Maar hoe doe je dat? Wat heb je nodig om van aantreffen naar treffen te komen? Karin de Jonge deelt haar ervaringen en tips.

Tijdens onze VIP NIGHT geeft Karin drie lezingen over natuurfotografie:

18:45 – 19:15 VOL | 19:30 – 20:00 VOL 20:15 – 20:45 VOL

Geef je op via het formulier onderaan deze pagina. Het aantal plaatsen per lezing is beperkt. Mocht het tijdstip van jouw keuze vol zitten ontvang je in de bevestigingsmail een alternatief tijdstip.

TOUCH & TRY FUJIFILM door JACQUES YASEMIN

Jacques Yasemin is Fujifilm ambassadeur en al zo’n vijftien jaar professioneel fotograaf. Zijn main focus ligt bij interieur- en architectuurfotografie, maar ook waagt hij zich wel eens aan landschappen. Jacques heeft gestudeerd aan de kunstacademie in België op het gebied van fotografie en grafische vormgeving. Hierna heeft hij de fotovakschool gevolgd en is nooit meer gestopt met fotograferen.

Fujifilm heeft de X-Trans CMOS-sensor ontwikkeld om beelden van hoge kwaliteit te produceren met rijke kleuren, tonaliteit en dimensionaliteit. Fujifilms unieke kleurfilter onderdrukt moiré en valse kleuren zonder een optisch laagdoorlaatfilter, daarnaast wordt er een hoge resolutie bereikt die vergelijkbaar is met de 35 mm full-size sensor. De combinatie met de X-Processor, een beeldverwerkingsapparaat met een hoge verwerkingssnelheid en rekenkracht, maakt afbeeldingen van hoge kwaliteit mogelijk.

Jacques zal tijdens onze VIP NIGHT graag alle mogelijkheden en voordelen van de Fujifilm X-Trans sensor laten zien.

DE CHARME VAN ANALOOG door HERM SCHREURS

Duik in de wereld van de analoge fotografie; de charme van het werken met film en een ouderwetse camera, geduld opbrengen omdat je niet meteen het resultaat op een beeldscherm kan zien, en dan de verrassing achteraf dat de plaat nog mooier geworden is dan je gehoopt had.

Als natuur- en Outdoor-fotograaf zet Herm graag analoge fotografie in en daarnaast experimenteert graag met verschillende soorten analoge camera’s (van kleinbeeld, rolfilm èn grootformaat vlakfilm), alle soorten films (kleur, zwart-wit, dia). Ook ontwikkelt hij deze films zelf in zijn studio.

Als jij ook alles wilt leren over analoge fotografie en hoe jij je eigen film kunt ontwikkelen dan kun je bij Herm een workshop volgen hiervoor. 

VIP Night aanbieding: 10% korting op de Workshop Analoge fotografie met ontwikkelen en digitaliseren.

 

WIJNPROEVERIJ door BERT DIELEN

In hartje Venlo staat een snoepwinkel voor grote mensen. Prachtige wijnen hebben ze bij Dielen. Een assortiment om van te watertanden. Veel klanten komen alleen al binnen om al dat moois van dichtbij te bekijken. En laten we wel zijn: het is natuurlijk ook gewoon leuk om zoveel prachtige etiketten bij elkaar te zien liggen. In dat opzicht is de snoepwinkel ook een beetje een museum voor Hedendaagse Mooie Wijnen.

Tijdens onze VIP NIGHT zal Bert Dielen een mooie selectie wijnen presenteren. Verrassende wijnen met bijzondere verhalen achter elke slok.

SELFIE EVENTBOX door RENIER LINDERS

De Selfie-Eventbox: een geweldige toevoeging aan ieder evenement, beurs, bruiloft of jubileumfeest. Uw gasten kunnen foto’s van zichzelf maken (“selfies”) in een omgeving naar keuze. Of dat nu een parelwit strand is, tussen de tulpen in een bollenveld, swingend in de discotheek of een ander vergezicht: alles kan. Middels chromakey techniek (greenscreen), plaatsen wij van te voren een afbeelding in de achtergrond  zodat de beleving van de toegevoegde foto wordt ervaren. Een tekst, watermerk of logo maakt de herinnering compleet. Bijna alles is mogelijk!

Tijdens onze VIP NIGHT staat onze Selfie-Eventbox klaar voor u.

NIFTY FIFTY door ERIC SWEIJEN

De ‘nifty fifty’, of standaard lens is een objectief met een vaste brandpuntsafstand van 50mm (op full frame). Het is een enorm populair objectief, en Eric legt uit waarom.

Eén van de redenen waarom de Nifty Fifty zo populair is, is zijn lichtgevoeligheid. Het objectief is vaak in verschillende maximale openingen verkrijgbaar, variërend van f/1.7 tot f/2.0. Dat is groot, want hoe kleiner het getal, hoe wijder het diafragma open kan. De meeste kitlenzen hebben een maximale diafragmaopening van f/5.6. op 50mm. Dat betekent dat je met de Nifty Fifty kunt fotograferen bij slecht licht, zonder dat je je ISO omhoog hoeft te doen. Minder ruis dus! De Nifty Fifty lenzen zijn vaak aantrekkelijk qua prijs; het is daarmee een lens die elke fotograaf zichzelf wel gunt.

Tijdens onze VIP NIGHT kan je bij Eric de Nifty Fifty voor jouw camera uitproberen.

Afhankelijk van welk type camera (Full-Frame, APS-C of MFT) kan dit een ander brandpunt zijn dan 50mm. Koop of reserveer een Nifty Fifty tijdens de VIP NIGHT en ontvang een UV Filter GRATIS. Neem je camera mee (en denk aan een volle accu).

Praktische details

Deelname aan onze VIP NIGHT kost slechts € 10.00. Reserveer je plaats voor onze VIP NIGHT via onderstaand formulier. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail met een betaal-link. Je plaats is pas definitief na ontvangst van de betaling.

Er zijn 3 lezingen van Karin de Jonge. Het aantal plaatsen per lezing is beperkt. Mocht de lezing van jouw keuze vol zitten ontvang je in onze bevestigingsmail een alternatieve tijd.

Voor het uitproberen van de Nifty Fifty willen we graag weten welke camera je meeneemt naar onze Vip Night. 

Voor elke deelnemer hebben we na afloop een goodiebag met een inhoud ter waarde van minimaal € 25.00 klaarliggen.

Tijdens onze VIP NIGHT worden  foto’s gemaakt die op socialmedia geplaats kunnen worden.

VIP NIGHT AANBIEDINGEN

Het Leofoto Armour LN-284CT carbonstatief heeft een draagvermogen van 15 kilogram. Ingeklapt meet dit statief 57 centimeter en weegt slechts 2,2 kilogram (inclusief balhoofd), waardoor dit een statief is dat je eenvoudig kunt gebruiken voor op reis.

Deze Action Sampler maakt 4 foto’s in één opname waarmee de actie zichtbaar vastgelegd wordt. Er zijn geen batterijen nodig, alleen maar een film en goede zin! Druk je foto’s af of maak er een GIF van (zoals bij een Nimslo of Nishika 3D camera).

De ruime rugtas biedt ruimte en bescherming voor een grote fotografie uitrusting. De Lowepro ProTactic BP 350 AW II is bijvoorbeeld geschikt voor een DSLR-camera met een 24-70mm objectief bevestigd, tot zes lenzen of andere accessoires, een reserve camera en een drone. Een laptopvak beschermt jouw 13” laptop.

Ultralichte monopod gemaakt van 8 lagen hoogwaardig Carbon. De 4 verlengstukken kunnen snel worden uitgetrokken en op elke hoogte worden vergrendeld met behulp van de twistlocks. De schroefdraad is draaibaar om camera’s met een 1/4″ of 3/8″ statiefbevestiging aan te sluiten. Met de antislip rubberen handgreep en de rubberen voet ligt de monopod comfortabel in de hand.